Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale
Strut
Există fosile ale struţilor datând de acum câteva milioane de ani. Acest lucru le face să fie creaturi foarte interesante si studiate. Mulţi oameni de știinţa cred că evoluţia a produs schimbări în înfăţișarea lor, permiţându-le să se apere de prădători.

Struţul (Struthio camelus) este o pasăre care trăiește în Africa, aparţinând de grupa păsărilor alergătoare, fiind cea mai mare pasăre care trăiește în prezent pe pământ.
Struţul african care trăieste acum în deșertul Sahara a fost raspândit în trecut și pe teritoriul Asiei de vest.

Penele și, în unele regiuni, carnea struţului fiind apreciate de om, au dus la dispariţia speciei de pe teritor Citeste mai mult...

Foto

Strut

Vizualizari: 4432 - Data: 21-11-2016 13:39:02
Prepelite
Prepeliţele sunt păsări ce aparţin ordinului Galinaceelor, familia Phasianidae și se înrudesc cu găinile, fazanii, păunii și potârnichile.
Există două categorii de prepeliţe: sălbatice (coturnix coturnix) și domestice (coturnix japonica).

Prepeliţa de crescătorie a fost obţinută prin eforturi îndelungate ale oamenilor in special ale japonezilor din prepeliţele sălbatice.

Conform însemnarilor istorice, prepeliţa a apărut cu aproximativ 2000 de ani în urmă, în Egipt și în China unde această era vânată pentru carnea lor gustoasă și fără colesterol. În Japonia, prepeliţa apare abia în secolul al XII-lea, însa aceasta era crescută pentru cântecul ei deosebi Citeste mai mult...

Foto

Prepelite

Vizualizari: 4595 - Data: 21-11-2016 12:22:55
Fazan
Phasianus colchius, fazanul comun, este o pasare non-migratoare originara din Europa si Asia. Mediul nativ de viata este cuprins intre Marea Caspica, traversand continetul Asia pana in China, Coreea, Japonia si Burma. Ulterior, fazanul a fost introdus in Europa, nordul Americii, Noua Zeelanda, Australia si Hawaii. In Romania, fazanul traieste la altitudini cuprinse intre 0 si 300 metri, adica pe campii si dealuri.

Fazanul traieste in toate zonele, mai putin padurile dense, padurile alpine sau locurile foarte uscate. Aceasta flexibilitate explica succesul cu care a fost introdus fazanul in Hawaii.

Fazanul este o pasare de marime medie, cu un corp adanc sub forma de para, cap mic si o coada lunga si subtire. Masculii sunt mult mai mari si mai viu colorati decat Citeste mai mult...

Foto

Fazan

Vizualizari: 4337 - Data: 21-11-2016 08:17:29
Paun
Păunul indian (Pavo cristatus) este o pasăre viu-colorată din familia fazanilor. Masculul este cel responsabil pentru popularitatea acestei specii, deoarece doar el dezvoltă penajul colorat și coada în evantai. Femela, deși de dimensiuni similare, are un colorit șters și îi lipsește coada. Păunul este o pasăre de dimensiuni mari: cântărește între 3 și 6 kg și măsoară în jur de 2 m (din care 80- 95 cm îi reprezintă lungimea cozii).

Femele pot atinge și ele greutăţi de până la 5 kg, însă lungimea corpului se oprește doar la 1 m, din cauza absenţei cozii.

Masculul prezintă o creastă în formă de evantai formată din pene de culoare neagră cu reflexii de verde albăstrui. Creștetul Citeste mai mult...

Foto

Paun

Vizualizari: 5261 - Data: 18-11-2016 11:23:08
Păun
Păunul este una dintre cele mai frumoase păsări din lume, precum și una dintre cele mai respectate. De-a lungul secolelor a fost venerat de hinduși și a împodobit curţile multor palate regale din întreaga lume. Şi în zilele noastre păunul este foarte apreciat și dorit, putând spune că a devenit o pasăre de companie și ornament prin definiţie.

Păunul albastru mai este cunoscut și ca: păunul comun, păunul indian sau păunul asiatic. După cum îi spune și numele originea lui este în sud-ul Asiei, în India, Sri Lanka, Pakistan, Bangladesh și alte teritorii aflate la sud de Himalaya.

Domesticirea lui a început cu peste 2000 de ani în urmă, iar vasele europene care au colonizat India, ferme Citeste mai mult...

Foto

Păun

Vizualizari: 4981 - Data: 18-11-2016 10:59:23
Peruşi albaştri
Perușul este, fără îndoială, cel mai comun papagal de companie originar din emisfera sudică, mai exact din Australia, fiind răspândit pe tot teritoriul acestui continent. Există peste 5 milioane de exemplare de peruși răspândite în toată lumea. În unele zone ale Australiei, populaţiile de peruși sunt atât de numeroase încât afectează grav culturile de cereale, având un efect distructiv asupra acestora.

Coloniile de peruși pot ajunge până la câteva sute, chiar mii, de indivizi. Deși culoarea originară a perușului este verde, în urma domesticirii și a selecţiei îndelungate, s-au obtinut cele mai variate culori, începând cu diferite nuanţe de verde cu sau fără capul Citeste mai mult...

Foto

Peruşi albaştri

Vizualizari: 4367 - Data: 18-11-2016 10:09:13
Curcani sălbatici
Creșterea păsărilor domestice reprezintă o ramură a creșterii animalelor domestice și are ca scop principal obţinerea de produse animale specifice, cu valoare economică ridicată.

Creșterea păsărilor domestice se ocupă în primul rând de exploatarea raselor de găini, raţe, gâște și curci. În afară de aceasta, creșterea păsărilor se ocupă și de unele specii de mai mică importanţă economică dar care prezintă, interes mai ales din punct de vedere sportiv, decorativ sau de agrement. Printre aceste specii se numără porumbeii, bibilicile, prepeliţele japoneze, precum și păsările de vânătoare, de parc și de apartament. Dintre acestea, unele au perspective de a prezenta interes și din punct de vedere economic.
Citeste mai mult...

Foto

Curcani sălbatici

Vizualizari: 3090 - Data: 09-11-2016 21:07:12